Datolyatorta
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vékony rúdra vágott mandula
- 25 dkg hosszúkásra szeletelt datolya
- 8 db tojásfehérje
- 1-2 kávéskanál grízes liszt
- 3 dl tejszín
Elkészítés
A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Kézzel óvatosan belekeverjük a mandulát és a datolyát, majd a lisztet. Tepsiben vagy tortaformában sütjük előmelegített sütőben alsó takaréklángon 25-30 percig, majd tovább szárítjuk nagyon kis lángon 5-10 percig. Ha hideg, kettévágjuk, és megtöltjük a keményre vert tejszínhabbal, majd az oldalát is ezzel kenjük meg, és pár szem datolyával díszítjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.