Datolyatorta

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vékony rúdra vágott mandula
  • 25 dkg hosszúkásra szeletelt datolya
  • 8 db tojásfehérje
  • 1-2 kávéskanál grízes liszt
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Kézzel óvatosan belekeverjük a mandulát és a datolyát, majd a lisztet. Tepsiben vagy tortaformában sütjük előmelegített sütőben alsó takaréklángon 25-30 percig, majd tovább szárítjuk nagyon kis lángon 5-10 percig. Ha hideg, kettévágjuk, és megtöltjük a keményre vert tejszínhabbal, majd az oldalát is ezzel kenjük meg, és pár szem datolyával díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.