Őszibarack
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 30 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 2 tojássárgája
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 dl tejet
- 3 evőkanál liszt
krém
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- rum
- tej
ragasztáshoz
- lekvár
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, majd 2 órán keresztül pihentetjük. Aztán keverünk bele 75 dkg lisztet, összegyúrjuk és kis gombócokat formálunk belőle, megsütjük. Krém: Ha kihűlt, óvatosan kiszedjük a közepét és egy tálba, tejbe megáztatjuk, fél dl rumot adunk hozzá. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, a kakaóval, és ezt a krémet a rumos masszába kavarjuk. Megtöltjük vele a tésztát lekvárral összeragasztjuk és kristálycukorba megforgatjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.