Őszibarack

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tészta

  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejet
  • 3 evőkanál liszt

krém

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • rum
  • tej

ragasztáshoz

  • lekvár

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, majd 2 órán keresztül pihentetjük. Aztán keverünk bele 75 dkg lisztet, összegyúrjuk és kis gombócokat formálunk belőle, megsütjük. Krém: Ha kihűlt, óvatosan kiszedjük a közepét és egy tálba, tejbe megáztatjuk, fél dl rumot adunk hozzá. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, a kakaóval, és ezt a krémet a rumos masszába kavarjuk. Megtöltjük vele a tésztát lekvárral összeragasztjuk és kristálycukorba megforgatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.