Ökörszem
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 35 dkg liszt
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
krém
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg dió
- 15 dkg cukor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk. A tésztából lisztezett deszkán kb. 6 cm átmérőjű rudat formálunk és 8 téglalap alakú szeletre felvágjuk. A korongokat kissé ellapítjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Lekvárral megkenjük a tetejét, közepére diót rakunk, majd a hosszabbik 2 oldalát a dióig feltekerjük. Megsütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.