Ánizskenyér

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 28 dkg cukor
  • 12 tojás
  • 21 dkg liszt
  • 5 g finomra tört ánizs

Elkészítés

A cukrot a tojás sárgájával alaposan elkeverjük, majd felváltva belekeverjük a lisztet és a tojásfehérjét. Vigyázva, ne géppel csináljuk, hanem kézzel óvatosan, nagy körkörös mozdulatokkal. Majd a finomra tört ánizst is beletesszük. Egy hosszúkás tepsit vajjal megkenünk és cukorral meghintjük, majd rátesszük az elkészült tésztát. A tetejét ánizzsal meghintjük és közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha kész, hosszúkás darabokra fel lehet vágni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.