Ánizskenyér
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 28 dkg cukor
- 12 tojás
- 21 dkg liszt
- 5 g finomra tört ánizs
Elkészítés
A cukrot a tojás sárgájával alaposan elkeverjük, majd felváltva belekeverjük a lisztet és a tojásfehérjét. Vigyázva, ne géppel csináljuk, hanem kézzel óvatosan, nagy körkörös mozdulatokkal. Majd a finomra tört ánizst is beletesszük. Egy hosszúkás tepsit vajjal megkenünk és cukorral meghintjük, majd rátesszük az elkészült tésztát. A tetejét ánizzsal meghintjük és közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha kész, hosszúkás darabokra fel lehet vágni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.