Zöldségropogós
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 35 dkg vegyeszöldség
- 2 evőkanál zöldborsó
- őrölt bors
- só
- zöldpetrezselyem
- 2 evőkanál liszt
- kevés tej
panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés
A vegyes zöldséget apró kockákra vágjuk. Ha fagyasztott zöldségből dolgozunk, akkor nem kell. Sós vízben megfőzzük, majd apró kockákra vágott hagymával és a zöldborsóval megpirítjuk kevés olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Amikor már majdnem megpirult, liszttel meghintjük, a tejjel besűrítjük. Henger alakúra formáljuk, majd lisztbe, tojásba, és végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban pirosra sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.