Zöldségropogós

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 35 dkg vegyeszöldség
  • 2 evőkanál zöldborsó
  • őrölt bors
  • zöldpetrezselyem
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés tej

panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A vegyes zöldséget apró kockákra vágjuk. Ha fagyasztott zöldségből dolgozunk, akkor nem kell. Sós vízben megfőzzük, majd apró kockákra vágott hagymával és a zöldborsóval megpirítjuk kevés olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Amikor már majdnem megpirult, liszttel meghintjük, a tejjel besűrítjük. Henger alakúra formáljuk, majd lisztbe, tojásba, és végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban pirosra sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.