Zöldborsófőzelék
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1.5 kg zöldborsó
- olaj
- 1-2 kiskanál só
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
- tej
Elkészítés
A fagyott zöldborsót (nem kell kiengedni) forró olajba beletesszük, megsózzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, pótoljuk. Miután zsírjára sült, egy evőkanálnyi finomliszttel meghintjük. Tejjel felöntjük. Ha nem túl sűrű, akkor egy bögrében kevés vizet 1-2 evőkanálnyi liszttel simára keverjük, majd szűrő segítségével belekeverjük. Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.