Zöldborsófőzelék

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1.5 kg zöldborsó
  • olaj
  • 1-2 kiskanál só
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • tej

Elkészítés

A fagyott zöldborsót (nem kell kiengedni) forró olajba beletesszük, megsózzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, pótoljuk. Miután zsírjára sült, egy evőkanálnyi finomliszttel meghintjük. Tejjel felöntjük. Ha nem túl sűrű, akkor egy bögrében kevés vizet 1-2 evőkanálnyi liszttel simára keverjük, majd szűrő segítségével belekeverjük. Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.