Zsemlegombóc

3 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 3 zsömle
  • negyed kg liszt
  • 3 tojás
  • kevés olaj

Elkészítés

A zsömlét apró kockákra vágjuk, megpirítjuk kevés olajon. A lisztből a tojással, az olajjal és a sóval lágyabb galuskatésztát csinálunk. Belekeverjük a pirított zsömlét is, majd állni hagyjuk fél órán keresztül. Sós vízben kifőzzük, majd olajjal kikent edénybe kiszedjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Erdész Dóra írta 2009-11-25 12:06:39-kor:
Ez szerintem a legjobb recept, én is így csináltam azzal a különbséggel, hogy egy csokor apróra vágott petrezselymet tettem hozzá. kb. 10 percig kell főzni, nekem az első adag belül nyers maradt. szia