Waldorf-saláta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 0.5 kg alma
- 30 dkg zellergumó
- 15 dkg dióbél
- 1 db citrom
- 1 db fejes saláta
- 2 dl tejszín
majonézmártáshoz
- 80 dkg majonéz
- 1 dl citromlé
- 1 kiskanál őrölt fehér bors
- 3 dl tejszín
- 3 kiskanál só
Elkészítés
A zellert megtisztítjuk, metéltre vágjuk, sós, citromos vízben megfőzzük. Az almát meghámozzuk, ezt is metéltre vágjuk, hogy ne barnuljon meg, meglocsoljuk citromlével. A megtisztított dióbeleket durvára vágjuk. A tejszínhabot felverjük. A majonézmártásba belekeverjük az almát, a zellert, a dióbelet, a tejszínhabot. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Borjú- és báránysültek körete lehet.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.