Vörösbabsaláta
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 2 kisebb csirkemell filé
- 2 konzerv vörösbab
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál űrölt gyömbér
- 2 közepes sárgarépa
- snidling vagy póréhagyma
- 1 evőkanál cukor
- só
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál borecet
Elkészítés
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a szójaszósszal, zúzott fokhagymával, gyömbérrel, fél óráig állni hagyjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd 2-3 percre lobogó forró vízbe mártjuk. Lecsöpögtetjük a bepácolt hús csíkokat, a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot és ecetet. A sót és a répát végül hozzáforgatjuk és azonnal levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot, apróra vágott snidlinget vagy pórét vágunk hozzá ízlés szerint. Kevés érlelés után fogyasztjuk.
Megjegyzés
Fogyasztás előtti napon érdemes elkészíteni, ízlés szerint a cukor és ecet aránya változhat. A receptet "Andi" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.