Vörösbabsaláta

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

hozzávalók

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 2 konzerv vörösbab
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál űrölt gyömbér
  • 2 közepes sárgarépa
  • snidling vagy póréhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál borecet

Elkészítés

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a szójaszósszal, zúzott fokhagymával, gyömbérrel, fél óráig állni hagyjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd 2-3 percre lobogó forró vízbe mártjuk. Lecsöpögtetjük a bepácolt hús csíkokat, a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot és ecetet. A sót és a répát végül hozzáforgatjuk és azonnal levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot, apróra vágott snidlinget vagy pórét vágunk hozzá ízlés szerint. Kevés érlelés után fogyasztjuk.

Megjegyzés

Fogyasztás előtti napon érdemes elkészíteni, ízlés szerint a cukor és ecet aránya változhat. A receptet "Andi" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.