Túróspogácsa
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg finom- vagy rétesliszt
- 15 dkg áttört tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- só
Elkészítés
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, ezután a liszttel, túróval, sóval, 5 dkg vajjal összegyúrjuk. Kinyújtjuk és 10 dkg vajat rákenve fél órai pihentetéssel nyújtjuk és hajtogatjuk, összesen háromszor. Úgy hajtogatjuk, mint a félvajas tésztát. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejét tojással megkenjük. Miután megszárad a tojás a tetején, újra megkenjük. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.