Túrógombóc
hozzávalók
- 50 dkg tehéntúró
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 15 dkg búzadara
- 1 evőkanál olaj és vaj
- 5 dkg morzsa
- tejföl
- porcukor
Elkészítés
Miután a túrót alaposan áttörtük, hogy ne legyen benne nagyobb darab, a megmosott és megszárított tojásokat, a sót, a búzadarát belerakjuk, jól elkeverjük, egy órán át pihentetjük. Egy nagyobb lábasban vizet teszünk fel. Közben vizes kézzel tojásnyi nagyságú gombócokat formálunk. Majd a forrásban lévő vízbe beletesszük, 15-20 percig főzzük. Közben vajon és olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A kész gombócot beleforgatjuk a zsemlemorzsába, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk porcukorral.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.