Túrógombóc

4 fő részére

Nehézség:

kezdőknek

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 15 dkg búzadara
  • 1 evőkanál olaj és vaj
  • 5 dkg morzsa
  • tejföl
  • porcukor

Elkészítés

Miután a túrót alaposan áttörtük, hogy ne legyen benne nagyobb darab, a megmosott és megszárított tojásokat, a sót, a búzadarát belerakjuk, jól elkeverjük, egy órán át pihentetjük. Egy nagyobb lábasban vizet teszünk fel. Közben vizes kézzel tojásnyi nagyságú gombócokat formálunk. Majd a forrásban lévő vízbe beletesszük, 15-20 percig főzzük. Közben vajon és olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A kész gombócot beleforgatjuk a zsemlemorzsába, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

tatus45 írta 2008-09-04 14:19:12-kor:
Sokkal könnyebb a gombóc, ha dara helyett morzsát használsz, és a tojásfehérjéket felverve kevered a masszába. Ha a pihentetés után túl kemény lenne, egy-két kanál tejföllel szoktam lazítani. Imádja a család...
zsoana írta 2008-09-29 22:13:40-kor:
Jo lenne egy kicsit "pontositani" ezt a receptet, foleg,ha egy kezdo olvassa, esetleg szo szerint veszi: "a megmosott es megszaritott tojasokat, a sot, a buzadarat belerakjuk,..." Jobb lesz, ha elobb feltorjuk a tojasokat, es ugy rakjuk bele igaz? Udvozlettel, es jo etvagyat.
kokmar írta 2008-10-02 23:17:51-kor:
Hát igen, a leírásnál arra figyeltem, hogy le legyen írva, hogy mossuk meg a tojásokat, utána szárítsuk meg, mert ezt sajnos az emberek jó pár százaléka el szokta hagyni. A tojásokat fel is kell törni természetesen, hiszen nem szeretnénk, ha valami ropogna a túrógombócban.
Füles írta 2008-10-25 22:12:08-kor:
Zsoana! A kákán a csomót keresed? Mert nagyon butának kell lenni, hogy a héjjal együtt beletegye az ember. Ha elõttem csinálná egy kezdõ, akkor nagyon jó napot csinálna nekem, az tuti. Azért attól, hogy valaki kezdõ, még gondolkodhat.