Tolófánk
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 8 dl forró tej
- 6 dl tej
- 60 dkg liszt
- só
- 2 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 7 db tojássárgája
- 6 db fehérje
- 1.5 evőkanál cukor és olaj a kisütéshez
Elkészítés
Felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a vajat, a cukrot, a lisztet, és folytonos kavarás mellett addig főzzük, míg a massza elválik az edénytől. Ha a tészta nem egyenletesen sima, kézzel dagasztjuk meg. Hagyjuk, míg kihűl. Adjunk hozzá 3 tojást és 4 tojássárgáját. Három tojás fehérjét másfél kanál cukorral keményre verünk. Hozzáadjuk a masszához. Olajjal kikent tolófánknyomón át forró olajba nyomunk 10 cm-es darabokat. Kisütjük. Vaníliás cukorral megszórva, ízzel tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.