szerintem ezen az oldalon is fenn van a házi készítésű majonéz receptje. Lényege, hogy tojássárgájába folyamatosan öntöd az olajat folytonos kevergetés mellett. Nem szabad egyszerre sok olajat beletenni. A végén sózod. De házi készítésű majonéz helyett tegyél bele bolti majonézt, az sokkal egyszerűbb, meg nem szakad le a kezed, mert annyira hosszan kell mindig folyatni az olajat, hogy utána sosem lesz kedved csinálni. Én a tartárba egy kis citromlevet is szoktam tenni, és persze sót. De minthogy itt házi készítésű majonéz van írva, így sót nem ír a hozzávalóknál Süti, de ha boltit teszel bele, akkor kell. És figyelj arra, hogy kb. kétszer annyi tejföl kell bele mint majonéz.
Kedves Kokmar,
Ha van turmix géped, hihetetlen könnyü a házi majonnéz elkészitése. 1 csésze oliva olajt öntjük méj tálba. Beleütünk egy egész tojást. A turmix gépet a tojás tetejére ültetjük, bekapcsolva addig nem mozditjuk meg amig nem látjuk hogy a tojás keményedik. Aztán lassan kicsit emeljük a gépet, majd az olaj eltünik, és voila! házi majjonnéz. Kb 35 másodperc az egész, tökéletes majonnéz, semmi munka. Aztán lehet mindenféle izeket adni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.