Tarhonyaleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 50 dkg burgonya
  • 3 nagyobb zöldpaprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 5 evőkanál tarhonya
  • 3 kiskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

A szalonnát kis darabokra felvágjuk. Olajat melegítünk, amiben a szalonnát félig megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát is beletéve megpirítjuk ezeket. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát és a burgonyát. Pár percig kevergetjük, megsózzuk, borsozzuk, csontlével vagy vízzel felengedjük, felforraljuk. Miután a burgonya félig megpuhult beletesszük a szárazon pirított tarhonyát, készre főzzük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.