Sósperec
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 21 dkg liszt
- 10 és fél dkg vaj
- fél dkg só
- kevés tejföl
máz
- 2 dkg só
- 4 dkg liszt vagy tej
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Hideg helyen fél órát pihentetjük, majd 3-4 mm-re nyújtjuk, perecekké szaggatjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben alsó takaréklángon 8-10 percig sütjük. Még forrón leöntjük sós mázzal. Máz készítése: A sót a tejjel vagy vízzel palacsinta sűrűségűvé keverjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.