Sárgabarackíz

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg gyümölcs (a héját már lehúztuk és kimagoztuk)
  • 40-50 dkg cukor

Elkészítés

A sárgabarackot meghámozzuk. Ha kb. 10-20 másodpercre olyan vízbe dobjuk, ami forr, könnyen lehúzható a gyümölcsről a héja. Kimagozzuk. Lábasban a cukorral felfőzzük, majd forrástól számítva 6-7 perc múlva lehúzzuk a tűzről, és addig kavarjuk, míg kihűl. Üvegekbe öntjük, gőzöljük, forrástól számítva 10 percig, lassan kihűtjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.