Szőlősrétes
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50-60 dkg rétesliszt
- 3-4 dkg +8 dkg zsír
- kb. 4 dl langyos sós víz
- tojás
töltelék
- 10 dkg dió
- 1 kg szilva vagy szőlő
- fahéjas cukor
Elkészítés
30 dkg lisztet teszünk egy nagy tálba, majd egy evőkanálnyi olajat, 1 db tojást és kb. 2 dl sózott vizet. Összegyúrjuk, hogy majdnem szétfolyó tésztát kapjunk. Addig gyúrjuk, amíg a tálról leválik. Ez kb. negyedóra. A tésztát cipóvá gyúrjuk, lisztezett sütőpapírra tesszük, olajjal megkenjük, s letakarva 20 percig pihentetjük. A tésztát újra átkenjük olajjal, és a kézfejünkön papírvékonyságúra nyújtjuk. A vastag széleit levágjuk, és hagyjuk pihentetni, míg megszikkad. Olajjal meglocsoljuk s rúd alakban zsemlemorzsával megszórva megtöltjük a szőlős töltelékkel. Megszórjuk fahéjas cukorral, darált dióval, majd a tetejére morzsát teszünk. A tésztát rúd alakúvá hajtogatjuk. A tetejét olajjal megkenjük, tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben alsó takaréklángon 30-40 percig sütjük. Pirosra sütjük még 5 percig felső takaréklángon.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.