Székelyszelet
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tésztához
- 32 dkg simaliszt
- 21 dkg vaj
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- só
krém
- 15 dkg cukor
- 6 db tojássárgája
- 30 dkg dió
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 8 db tojásfehérje
kenéshez
- barackíz
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3-4 mm-re nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, megkenjük barackízzel. A tetejére a krémet kenjük. Krém készítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a diót és a zsemlemorzsát, és óvatosan kézzel beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben kb. fél órán keresztül sütjük alsó takaréklángon. Hidegen kettévágjuk, a tészták oldalát barackízzel úgy ragasztjuk össze, hogy a habos oldalak kívül legyenek. Sokáig eltartható.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.