Székelyszelet

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tésztához

  • 32 dkg simaliszt
  • 21 dkg vaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás

krém

  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 30 dkg dió
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 8 db tojásfehérje

kenéshez

  • barackíz

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3-4 mm-re nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, megkenjük barackízzel. A tetejére a krémet kenjük. Krém készítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a diót és a zsemlemorzsát, és óvatosan kézzel beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben kb. fél órán keresztül sütjük alsó takaréklángon. Hidegen kettévágjuk, a tészták oldalát barackízzel úgy ragasztjuk össze, hogy a habos oldalak kívül legyenek. Sokáig eltartható.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.