Székelyborda
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- 40 dkg káposzta
- 2 dl tejföl
- vöröshagyma
- 4 kávéskanál liszt
- olaj
- pirospaprika
Elkészítés
A sertéskarajt hirtelen kisütjük. Kiszedjük a tepsiből, és a visszamaradt olajban a kis kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, 5-10 másodpercig kevergetjük a tűzön, majd rögtön beleforgatjuk a savanyított apró káposztát, s annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Ha a káposzta már majdnem megpuhult, visszarakjuk a húst. Elkészítsük a habarást, elkeverjük a káposztában, még pár percig főzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.