Szilvásgombóc
10 fő részére
Nehézség:
bonyolult
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 kg szilva
- 1 kg burgonya
- 1 db tojássárgája
- 1 evőkanálnyi vaj
- 30 dkg liszt
Elkészítés
A burgonyát héjában puhára főzzük. A héját lehúzzuk, villával szétnyomkodjuk. Míg forró, elvegyítjük a grízes liszttel. A vajjal és a tojássárgával hirtelen elkeverjük. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, négyszögletesre szeleteljük. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd a négyszögletes tészták közepébe rakjuk. Gombóccá gyúrjuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd a gombócokat megfőzzük benne. Olajban megpirított zsemlemorzsára szedjük. Burgonya nélkül is készíthetjük. Ekkor 1 kg liszt és 1 liter víz kell hozzá. A vizet felforraljuk, és a liszttel simára keverjük, majd ugyan úgy járunk el vele, mint a burgonyás tésztával.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.