Rétestészta
4 fő részére
Nehézség:
nehéz
hozzávalók
- 1 kg rétesliszt
- 30 ml ételecet (20%-os)
- 6 dl víz
- 2 tojás
- 80 g sertészsír (+30 g kenéshez)
- 20 g só
Elkészítés
A vizet kissé felmelegítjük, a sót beleszórjuk, az ecetet beleöntjük. Egy gyújtótábla közepére tesszük a lisztet. A liszt közepére egy mélyedést alakítunk ki, ebbe tesszük a tojást és a zsír felét, majd összedolgozzuk ezt. Habkártyával folyamatosan összekaparjuk a tésztát. Közben belegyúrjuk a sós, ecetes vizet. A tésztát addig kell gyúrni, illetve dagasztani, amíg hólyagos lesz és elválik a kezünktől és a gyúrótáblától. A tészta lágy legyen. Két egyforma cipót alakítunk ki belőle, olvasztott zsírral bekenjük. Letakarjuk, pihentetjük addig, amíg kétszeresére nem nő. Nagy asztalt abrosszal beborítunk, majd alaposan belisztezzük. A pihentetett tésztát az ökleinkre helyezzük és enyhe öklöző mozdulatokkal vékonyítjuk. Majd az asztal közepére rakjuk, és lisztes kézzel így vékonyítjuk tovább.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.