Rácponty
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg ponty
- só
- olaj
- 1 kg burgonya
- 40 dkg szalonna
- 2 fej hagyma
- 6 db zöldbaprika
- 0.5 kg paradicsom
- pirospaprika
- bors
- fél liter tejföl
- 2 evőkanál pirosarany
Elkészítés
A halat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, belsejét megsózzuk. A krumplit héjában félig megfőzzük, héját lehúzzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd az olajjal kikent jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Rátesszük a halat, majd a bőrén metszett hézagokba a pirospaprikába mártott szalonnaszeleteket helyezzük. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a hal tetejére szórjuk. A paradicsomot karikákra vágjuk, a hagymára helyezzük. A paprikát kockákra vágjuk, majd a paradicsomra tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk. Előmelegített sütőben kb. egy órán keresztül sütjük. Közben ha a zöldség elkészült, húzzuk le a hal mellé, hogy az is megpiruljon. Kivesszük a sütőből, és a pirosarannyal elkevert tejfölt a tetejére öntjük. Visszatesszük még negyed órára a sütőbe.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.