Rácponty

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg ponty
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 6 db zöldbaprika
  • 0.5 kg paradicsom
  • pirospaprika
  • bors
  • fél liter tejföl
  • 2 evőkanál pirosarany

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, belsejét megsózzuk. A krumplit héjában félig megfőzzük, héját lehúzzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd az olajjal kikent jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Rátesszük a halat, majd a bőrén metszett hézagokba a pirospaprikába mártott szalonnaszeleteket helyezzük. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a hal tetejére szórjuk. A paradicsomot karikákra vágjuk, a hagymára helyezzük. A paprikát kockákra vágjuk, majd a paradicsomra tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk. Előmelegített sütőben kb. egy órán keresztül sütjük. Közben ha a zöldség elkészült, húzzuk le a hal mellé, hogy az is megpiruljon. Kivesszük a sütőből, és a pirosarannyal elkevert tejfölt a tetejére öntjük. Visszatesszük még negyed órára a sütőbe.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.