Ráchal

1 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 dkg hal
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg füstölt szalonna
  • fűszerek

Elkészítés

Egy tűzálló tálat olajjal bekenjük. Héjában félpuhára főzzük a burgonyát, szeletekre vágjuk, majd az edény aljára rakjuk. A tükörpontyot hosszában elvágjuk, belsejét megsózzuk, majd a bőrét 1 cm távolságnyira bevagdossuk. A halat a burgonyára rakjuk. A hal bőrén lévő bevagdosásokat megtöltjük füstölt szalonnaszeletekkel. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát karikákra vágjuk, a hal tetejére rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Tetejét meglocsoljuk tejföllel, és előmelegítés nélküli sütőben sütjük 10 percig. Saját levével meglocsoljuk, majd sütjük mérsékelt tűzön még 20-25 percig, közben locsolgatjuk a saját levével. Ha a zöldségfélék elkezdenek pirulni, húzzuk a hal két oldalára, hogy a hal bőre is megpirulhasson. Burgonya helyett lehet rizságyon is sütni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.