Ráchal
1 fő részére
Nehézség:
bonyolult
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg hal
- 1 evőkanál olaj
- 15 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 1 dl tejföl
- 2 dkg füstölt szalonna
- fűszerek
Elkészítés
Egy tűzálló tálat olajjal bekenjük. Héjában félpuhára főzzük a burgonyát, szeletekre vágjuk, majd az edény aljára rakjuk. A tükörpontyot hosszában elvágjuk, belsejét megsózzuk, majd a bőrét 1 cm távolságnyira bevagdossuk. A halat a burgonyára rakjuk. A hal bőrén lévő bevagdosásokat megtöltjük füstölt szalonnaszeletekkel. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát karikákra vágjuk, a hal tetejére rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Tetejét meglocsoljuk tejföllel, és előmelegítés nélküli sütőben sütjük 10 percig. Saját levével meglocsoljuk, majd sütjük mérsékelt tűzön még 20-25 percig, közben locsolgatjuk a saját levével. Ha a zöldségfélék elkezdenek pirulni, húzzuk a hal két oldalára, hogy a hal bőre is megpirulhasson. Burgonya helyett lehet rizságyon is sütni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.