Raffaello

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg tejpor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mogyoró
  • 25 dkg margarin
  • víz

Elkészítés

A cukrot felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje. Szirupot főzünk belőle. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a margarint, a kókusz 2/3 részét és a tejport. Ezután hűtőbe tesszük, majd golyókat formálunk és közepébe mogyorót teszünk. A maradék kókuszba beleforgatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

kokmar írta 2008-12-19 20:27:41-kor:
Ezt a receptet mindenkinek ki kell próbálnia, aki szereti a bolti raffello-t. Ugyan olyan az íze, mint a boltinak. Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagyon finom! Nagyon egyszerû megcsinálni, és miközben a kis gombócokat formáljuk, a fele tuti elfogy. Viszont én nem margarinnal, hanem vajjal készítettem, úgy minden finomabb. Én kétfélét csináltam, az egyik halmot kókuszba forgattam, a másik halmot olvasztott csokoládéba. A csokoládéba mártottak még bonbonoknak is elmennek és karácsonyi ajándéknak sem utolsó.