Pörkölt
hozzávalók
- 1 kg hús
- olaj
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kiskanál csípős pirospaprika
- 2 nagy fej hagyma
- 2-3 db paradicsom
- 3-4 db paprika
Elkészítés
Az edény aljára annyi olajat teszünk, amennyi épp ellepi. Ezt felforrósítjuk, az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk benne. A pirospaprikát beleszórjuk az edénybe, majd a kis kockára vágott paradicsomot, paprikát, utána rögtön a húst. Kb. 15 percig 2-es fokozaton gyakori kevergetés mellett főzzük a húst, míg elfővi a levét. Majd vizet töltünk hozzá (kb. 1-2 dl), hogy ne égjen oda, és kb. 20-25 percig főzzük még. Összesen kb. 40 percig.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.