Pékkifli
64 fő részére
Nehézség:
nehéz
hozzávalók
- 75 dkg liszt
- 4-5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 dkg só
- 2 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
Elkészítés
25 dkg lisztből, élesztőből és 2 dl tejből kovászt készítünk. Ha megkelt, a többi hozzávalóval dagasztjuk. Ezután 8 cipót csinálunk. Addig kelesztjük lisztezett gyúródeszkán, míg kétszer akkora nem lesz. Vékonyra kinyújtjuk, 8 cikkre szeleteljük, mint a tortát. A szélesebb végüknél kezdve felsodorjuk, kifliformára hajtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben még egyszer kelesztjük. Tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben középső lángon 10-15 percig sütjük. A kész kifliket pár pillanatra tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.