Pávaszem
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 7 tojássárgája
- 4 evőkanál liszt
- 7 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 7 tojásfehérje
krém
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 2 és 0.5 dl tejből sűrű pépet főzünk.
- 15 dkg porcukrot
- 1 kocka margarin
- kakaó
- vaníliás cukor
teteje
- 1 tábla tejcsokoládé
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés
A tojássárgáját a porcukorral, a liszttel, a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét is hozzákeverjük. Megsütjük. A lisztet a tojással és a tejből sűrű pépet főzünk gőz fölött. Miután kihűlt, a porcukorral elkevert puha margarint is belekeverjük. Ketté vesszük. Az egyik felébe kakaót, a másik felébe vaníliás cukrot teszünk. Teteje: Gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal. Megkenjük a vaníliakrémmel a piskótát, majd az egyik szélére egy csíkban felhalmozzuk a csokikrémet, ezután feltekerjük. A tetejét csokimázzal leöntjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.