Pálffy-gombóc

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 5 db zsemle
  • 5 db tojás
  • 2-3 dkg olaj
  • bors

tetejére

  • 5 dkg vaj
  • kevés só
  • 12-14 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A zsemlék felét kockákra vágjuk és sütőben olajjal rózsaszínűre pirítjuk. A másik felét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. Elkeverjük a kétféle zsemlét. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojásokat a fűszerekkel. Egy tiszta ruhát előveszünk, megkenjük olajjal, majd beletöltjük az elkészített masszát, majd megtöltjük úgy, hogy maradjon hely növekedésre. Felforralunk vizet, beletesszük, főzzük 40 percig. Ha három zsömléből készítjük, a vízben 35 percig főzzük, és ha csak kettőből, akkor kb. 25-30 percig. Amikor kivettük a vízből, ne csomagoljuk ki rögtön, csak két-három perc múlva. Zsemlemorzsát vajban megpirítjuk, kevés sót szórunk rá, majd a főzött zsemle tetejére szórjuk. Szeletelve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.