Pálffy-gombóc
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 5 db zsemle
- 5 db tojás
- 2-3 dkg olaj
- só
- bors
tetejére
- 5 dkg vaj
- kevés só
- 12-14 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A zsemlék felét kockákra vágjuk és sütőben olajjal rózsaszínűre pirítjuk. A másik felét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. Elkeverjük a kétféle zsemlét. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojásokat a fűszerekkel. Egy tiszta ruhát előveszünk, megkenjük olajjal, majd beletöltjük az elkészített masszát, majd megtöltjük úgy, hogy maradjon hely növekedésre. Felforralunk vizet, beletesszük, főzzük 40 percig. Ha három zsömléből készítjük, a vízben 35 percig főzzük, és ha csak kettőből, akkor kb. 25-30 percig. Amikor kivettük a vízből, ne csomagoljuk ki rögtön, csak két-három perc múlva. Zsemlemorzsát vajban megpirítjuk, kevés sót szórunk rá, majd a főzött zsemle tetejére szórjuk. Szeletelve tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.