Puncsmártás

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 0.5 dl narancslé
  • 8 dkg cukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • néhány csepp vérnarancs

Elkészítés

Habüstbe 1 dl tejet, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot habverővel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk és keresés közben az alaphoz öntjük. A habüstöt vízgőzre rakjuk és a krémet állandó keverés közben felfőzzük. Ezután levesszük és hozzákeverjük a tejszínt, narancslevet és a rumot. Ízlés szerint darabolt mazsolát is tehetünk bele. Ebben az esetben a mazsolát be kell áztatni a rumba.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.