Puncsmártás
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 3 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja
- 0.5 dl narancslé
- 8 dkg cukor
- 1 dkg vaníliás cukor
- néhány csepp vérnarancs
Elkészítés
Habüstbe 1 dl tejet, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot habverővel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk és keresés közben az alaphoz öntjük. A habüstöt vízgőzre rakjuk és a krémet állandó keverés közben felfőzzük. Ezután levesszük és hozzákeverjük a tejszínt, narancslevet és a rumot. Ízlés szerint darabolt mazsolát is tehetünk bele. Ebben az esetben a mazsolát be kell áztatni a rumba.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.