Piskóta
hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés
Ez az egyik legelső recept, amit anyukámtól megtanultam, nagyon könnyű, nagyon hamar elkészül, nagyon finom, és nagyon könnyen variálható. Először is jól megmossuk a tojást, törlőkendővel alaposan megszárítjuk. Szétválasztjuk. A sárgáját géppel habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, azt is géppel alaposan kidolgozzuk. Legvégül a felvert fehérjét kézzel alaposan belekeverjük, nagy körkörös mozdulatokkal. Előmelegített sütőbe rakjuk.175 fokon egy 25 cm-es formában 25-35 perc alatt kész. Ne vegyük ki akkor, amikor letelik az idő, először csináljunk tűpróbát. Egy villát vagy egy kést beleszúrunk, és ha nem tapad rá a massza, akkor késznek nyilvánítjuk. Ne nyissuk ki a sütőt az első húsz percben, mert össze fog esni a massza. Minthogy nagyon variálható, így nagyon sokfajta étel készülhet piskótából. Én nagyon sokszor szoktam csinálni: a piskóta csokiöntettel, vagy meggyes piskótát. De ezt a piskótát szoktam a túrótorta piskótával alapjaként használni, vagy a pudingos piskótatortát, amit vanília- és csokipudinggal készítem a leggyakrabban, de akár puncsot is lehet bele tenni. A pudingba ilyenkor szoktam egy kis tejszínt is rakni, így lágyabb az íze.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.