Pasztició

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 0.5 kg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • bors
  • fahéj
  • paradicsomszósz
  • makaróni tészta

besamelhez

  • vaj
  • liszt
  • tej
  • tojás

Elkészítés

A hagymát megtisztítom, apróra vágom, olajon üvegesre párolom. Rárakom a húst, sózom, borsozom, felöntöm vízzel, és puhára főzöm. Amikor a hús megpuhult, felöntöm paradicsomszósszal, ízesítem fahéjjal (én egy jó kávéskanálnyit szoktam tenni bele). A hús maradjon kicsit szaftosabb. A tésztát megfőzöm (nem tördelem szét), szűröm, egy közepes méretű tepsi aljára egyengetem, nyakon öntöm a hússal, majd besamellel zárom. 180-200 fokon sütöm addig, míg a besamel kicsit megpirul. A sütő elzárása után én hagyom pihenni kb. fél órácskát, hogy tálaláskor (kockákra vágom) ne csússzon szét. Nagyon finom görög étel!

Megjegyzés

A receptet "Angi" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.