Pasztició
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 0.5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- olaj
- só
- bors
- fahéj
- paradicsomszósz
- makaróni tészta
besamelhez
- vaj
- liszt
- tej
- só
- tojás
Elkészítés
A hagymát megtisztítom, apróra vágom, olajon üvegesre párolom. Rárakom a húst, sózom, borsozom, felöntöm vízzel, és puhára főzöm. Amikor a hús megpuhult, felöntöm paradicsomszósszal, ízesítem fahéjjal (én egy jó kávéskanálnyit szoktam tenni bele). A hús maradjon kicsit szaftosabb. A tésztát megfőzöm (nem tördelem szét), szűröm, egy közepes méretű tepsi aljára egyengetem, nyakon öntöm a hússal, majd besamellel zárom. 180-200 fokon sütöm addig, míg a besamel kicsit megpirul. A sütő elzárása után én hagyom pihenni kb. fél órácskát, hogy tálaláskor (kockákra vágom) ne csússzon szét. Nagyon finom görög étel!
Megjegyzés
A receptet "Angi" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.