Paradicsomos - húsos lasagne

4 fő részére

Nehézség:

nehéz

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 30 dkg lasagne
  • 25 dkg darált marhahús (lehet sertéshús is)
  • 25-25 dkg sajt
  • 1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom vagy 40 dkg friss paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • olasz fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom)
  • só, kis cukor, frissen őrölt bors

Elkészítés

A hagymát kis kockákra felvágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Majd együtt pároljuk a darált hússal, míg a hús aranybarna nem lesz. Hozzárakjuk a paradicsomot levével együtt és a sűrített paradicsomot, a sót, a cukrot, a fűszereket, majd lassú tűzön addig főzd, amíg a hús megpuhul a mártásban. Ha a hámozott paradicsom egészben van, akkor vágjuk kicsi darabokra. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Bekapcsoljuk a sütőt. Kiolajozzuk vékonyan egy tűzálló tálat. 5 percig főzzük a lasagnelapokat olajos forralt vízben. Kibéleljük a tálat 1-2 lasagnelappal, kevés paradicsomlevet öntsük rá, teszünk rá a húsos-paradicsomos mártásból, majd néhány vékony szelet sajtot. Most egy tésztaréteg, majd paradicsommártás következik, aztán a sajt, amíg végére nem érünk. Befedjük alufóliával, rátesszük a tetejét, berakjuk az alaposan bemelegített sütőbe. Körülbelül fél óra múlva kész. Nem kell megfőzni a tésztát, de én szeretem, ha a tészta elég puha.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.