Paradicsomos - húsos lasagne
hozzávalók
- 30 dkg lasagne
- 25 dkg darált marhahús (lehet sertéshús is)
- 25-25 dkg sajt
- 1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom vagy 40 dkg friss paradicsom
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl vörösbor
- 2 dl paradicsomlé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olasz fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom)
- só, kis cukor, frissen őrölt bors
Elkészítés
A hagymát kis kockákra felvágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Majd együtt pároljuk a darált hússal, míg a hús aranybarna nem lesz. Hozzárakjuk a paradicsomot levével együtt és a sűrített paradicsomot, a sót, a cukrot, a fűszereket, majd lassú tűzön addig főzd, amíg a hús megpuhul a mártásban. Ha a hámozott paradicsom egészben van, akkor vágjuk kicsi darabokra. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Bekapcsoljuk a sütőt. Kiolajozzuk vékonyan egy tűzálló tálat. 5 percig főzzük a lasagnelapokat olajos forralt vízben. Kibéleljük a tálat 1-2 lasagnelappal, kevés paradicsomlevet öntsük rá, teszünk rá a húsos-paradicsomos mártásból, majd néhány vékony szelet sajtot. Most egy tésztaréteg, majd paradicsommártás következik, aztán a sajt, amíg végére nem érünk. Befedjük alufóliával, rátesszük a tetejét, berakjuk az alaposan bemelegített sütőbe. Körülbelül fél óra múlva kész. Nem kell megfőzni a tésztát, de én szeretem, ha a tészta elég puha.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.