Palócleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 40 dkg bárány- vagy marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg tisztított burgonya
  • 30 dkg mirelit zöldbab
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • ízlés szerint só, bors, örölt kömény, babérlevél

Elkészítés

A hagymát megpirítjuk kevés zsíron. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk paprikával, ízesítjük és zsírjára pirítjuk. Felengedjük vízzel, és amint a hús félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. A főzés utolsó 10 percében hozzáadjuk a zöldbabot; tejfölös habarással sűrítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.