Palócleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 40 dkg bárány- vagy marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg tisztított burgonya
- 30 dkg mirelit zöldbab
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál paprika
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- zsír
- ízlés szerint só, bors, örölt kömény, babérlevél
Elkészítés
A hagymát megpirítjuk kevés zsíron. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk paprikával, ízesítjük és zsírjára pirítjuk. Felengedjük vízzel, és amint a hús félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. A főzés utolsó 10 percében hozzáadjuk a zöldbabot; tejfölös habarással sűrítjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.