Palacsinta
hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 2 egész tojás
- 1 csipetnyi só
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük, majd a tejet, a sót és a lisztet is hozzáadjuk. Legvégül annyi ásványvizet öntünk bele, amely híggá teszi. Pihentetjük fél órán keresztül, majd kevés olajat rakunk bele. Egy palacsintasütőbe kevés olajat teszünk, épp annyit, hogy ne tapadjon le a palacsintamassza. Először az egyik oldalát süssük meg annyira, hogy szép aranybarna színe legyen, majd a másik oldalát. Lehet beletenni túrót, kakaót, lekvárt, vagy bármit, amit még szeretnél.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.