Paella

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg csirke
  • 30 dkg rizs
  • olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 dl tyúkhúsleves
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál porított sáfrány
  • csipetnyi kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál só
  • kevés törött bors

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban felteszünk kevés olajat. A kockára vágott húst megpirítjuk benne, majd kivesszük, és az apróra vágott hagymát fonnyasztjuk meg. Visszaöntjük lábosba a húst, majd a kockákra vágott paprikát is hozzáadjuk. Pár percig együtt pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, rögtön utána felengedjük a húslevessel, ízesítjük a babérlevéllel, a sóval és a borssal. Nem nagy lángon addig főzzük a húst, amíg félig megpuhul. Utána kivesszük a babérlevelet, belekeverjük a félig megfőzött rizst és a porított sáfrányt. Minthogy csak a színe végett kell a sáfrány bele, ki is hagyhatjuk, vagy helyettesíthetjük kurkumával. Felforraljuk, majd alacsonyabb fokozaton lefedve csendesen főzzük, amíg a rizs megpuhul, és a lé is elpárolog. Ha túl hamar fő el a leve, pótoljuk kevés húslevessel vagy vízzel.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.