Narancsbefőtt

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg narancs
  • 40 dkg cukor

Elkészítés

A narancs héját lereszeljük, majd 48 órán át vízben áztatjuk. Közben gyakran cseréljük a vizet. A narancsot fél cm vastag karikákra felvágjuk és a magokat kiszedjük. A cukrot 2-3 dl vízzel felfőzzük, lehabozzuk, a narancsszeleteket beledobjuk, és addig főzzük, míg a cukor újra felfő. A gyümölcsöt kiszedjük szitára, üvegekbe rakjuk. A cukoroldatot főzzük tovább, hogy majd a gyümölcsöt ellepje. A gyümölcsre öntve lezárjuk, és főzőládában hűtsük le.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.