Narancsbefőtt
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 kg narancs
- 40 dkg cukor
Elkészítés
A narancs héját lereszeljük, majd 48 órán át vízben áztatjuk. Közben gyakran cseréljük a vizet. A narancsot fél cm vastag karikákra felvágjuk és a magokat kiszedjük. A cukrot 2-3 dl vízzel felfőzzük, lehabozzuk, a narancsszeleteket beledobjuk, és addig főzzük, míg a cukor újra felfő. A gyümölcsöt kiszedjük szitára, üvegekbe rakjuk. A cukoroldatot főzzük tovább, hogy majd a gyümölcsöt ellepje. A gyümölcsre öntve lezárjuk, és főzőládában hűtsük le.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.