Mézescsók
hozzávalók
- negyed kg méz
- 0.5 kg finom liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés
A mézet felmelegítjük, ebben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Hagyjuk kihűlni a tésztát. Akár az előző napon is készíthetjük. Lisztezett gyúródeszkán fél cm-re nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tejföllel összekeverjük tojássárgáját, azzal megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben alsó takaréklángon 3 percig, felső takaréklángon 3 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.