Méteres

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tészta

  • 4 tojássárgája
  • 25 porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 4 tojás habja
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

a másik felébe

  • 1 ek olaj
  • 1 ek. víz
  • 2 ek. kakaó

krém

  • 2 csomag pudingpor (vaníliás és epres vagy puncsos)
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

máz

  • csoki
  • vaj vagy olaj

Elkészítés

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd az olajat, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport is hozzátesszük. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan kézzel a masszához adjuk. A felét őzgerinc formába tesszük és sütjük. A másik felébe 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál vizet és két evőkanál kakaót keverjünk, majd ezt is őzgerinc formába töltjük és sütjük. Krém készítése: A tejjel felfőzzük a pudingport és a porcukrot. Majd ha kihűlt, belekeverjük a margarint. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk mind a kétféle tésztát. Úgy illesztjük össze újra, hogy a krém, plusz az egyik féle tészta, majd újra krém, plusz a másik féle tészta, és így folytatódik tovább, amíg a tészta el nem fogy.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

kokmar írta 2009-12-25 22:42:28-kor:
Nagyon finom ez a sütemény, és nagyon mutatós is, mindenkinek ajánlom. És szerintem nem is bonyolult elkészíteni. Én csokis és puncsos pudingot tetem bele, így volt finom. Miután a mázt rárakjuk, kissé ferdén felszeleteljük, ez adja meg a szépségét.
Melinda írta 2010-01-07 11:15:10-kor:
nálunk ez a karácsonyi süti. bátram ajánlom kezdőknek is,mert nem lehet elrontani