Méteres
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 4 tojássárgája
- 25 porcukor
- 1 dl olaj
- 1 dl melegvíz
- 4 tojás habja
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
a másik felébe
- 1 ek olaj
- 1 ek. víz
- 2 ek. kakaó
krém
- 2 csomag pudingpor (vaníliás és epres vagy puncsos)
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
máz
- csoki
- vaj vagy olaj
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd az olajat, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport is hozzátesszük. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan kézzel a masszához adjuk. A felét őzgerinc formába tesszük és sütjük. A másik felébe 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál vizet és két evőkanál kakaót keverjünk, majd ezt is őzgerinc formába töltjük és sütjük. Krém készítése: A tejjel felfőzzük a pudingport és a porcukrot. Majd ha kihűlt, belekeverjük a margarint. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk mind a kétféle tésztát. Úgy illesztjük össze újra, hogy a krém, plusz az egyik féle tészta, majd újra krém, plusz a másik féle tészta, és így folytatódik tovább, amíg a tészta el nem fogy.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.