Máktorta
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 10 dkg mák
- 6 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliáscukor
- fél csomag sütőpor
krém
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg babapiskóta
- 1 vaníliáscukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
máz
- 12 dkg cukor
- 0.5 dl víz
- 4 dkg kakaó
- 5 dkg vaj
Elkészítés
Tészta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a sütőporos liszttel felváltva belekeverjük géppel. Ezután a vaníliás cukrot és a mákot is hozzáadjuk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk kézzel a masszába. Megsütjük. Krém: A babapiskótát kávéval vagy rummal leöntjük. A porcukrot és a vaníliás cukrot a vajjal és a margarinnal habosra keverjük, majd a tejet és a lisztet felváltva hozzáadjuk. A beáztatott babapiskótát beleforgatjuk a krémbe. Megtöltjük vele a tésztát. Máz: Gőz fölött felolvasztjuk. A torta tetejére kenjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.