Májgombóc
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 2 db zsemle
- tej
- 12-15 dkg darált borjú- vagy marhamáj
- 2-3 egész tojás
- só
- bors
- 5-6 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A zsemléket áztassuk be a tejbe. A vöröshagymát lereszeljük, forró olajban megfonnyasztjuk. Hozzátesszük a zsemlét, és addig kavargatjuk, míg felmelegszik. Vegyük le a tűzről. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a májat, a tojást, sót, borsot, majd a lisztet. Lisztes kézzel diónyi gombócokat formálunk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.