Mágnáspörkölt

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg bárány-, borjú- vagy malachús
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 dl fehér bor

Elkészítés

A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük belőle a zsírt. Kivesszük az edényből a darabokat, majd benne megfonnyasztjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd visszatesszük a szalonnát. Beleszórjuk a pirospaprikát. Pár másodpernyi kevergetés után felöntjük kevés vízzel, hogy a paprika ne keseredjék meg. A húst is belerakjuk, majd miután elfőtte a levét, kevés vizet öntünk hozzá, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Miután megfőtt, a fehér borral felöntjük, ezzel összefőzzük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.