Mágnáspörkölt
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1 kg bárány-, borjú- vagy malachús
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- 2 dl fehér bor
Elkészítés
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük belőle a zsírt. Kivesszük az edényből a darabokat, majd benne megfonnyasztjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd visszatesszük a szalonnát. Beleszórjuk a pirospaprikát. Pár másodpernyi kevergetés után felöntjük kevés vízzel, hogy a paprika ne keseredjék meg. A húst is belerakjuk, majd miután elfőtte a levét, kevés vizet öntünk hozzá, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Miután megfőtt, a fehér borral felöntjük, ezzel összefőzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.