Máglyarakás
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 6 db zsemle
- 3 db tojás
- 7.5 dl felforralt és lehűtött tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg dió
- 10 dkg mazsola
- 75 dkg rétesalma
- 10-15 dkg barackíz
- 1 dl rum
- 5 dkg zsemlemorzsa
- kevés fahéjas cukor és vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt. A puha vajat elkeverjük a tojássárgákkal, a cukorral és a tejjel. Felszeleteljük a zsemléket, majd az előbb elkészített masszában beáztatjuk, amíg a zsemlék a levet magába szívja. 2 tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A zsemlék felét ezekbe a tortaformákba tesszük, majd megszórjuk dióval, mazsolával, zsemlemorzsával és rummal. Újra a zsemle, majd újra megszórjuk dióval, mazsolával, zsemlemorzsával, rummal. Közben meghámozzuk és legyaluljuk az almát, és megszórjuk kevés fahéjas cukorral. 10 percig erős lángon, majd alsó takaréklángon 20-25 percig sütjük. Közben a keményre vert fehérjéket barackízzel elkeverjük, majd elsimítjuk a torta tetején, utána tovább sütjük takaréklángon még negyed órán keresztül, míg a teteje szép piros nem lesz. A végén megszórjuk porcukorral a tetejét.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.