Máglyarakás

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 6 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 7.5 dl felforralt és lehűtött tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg mazsola
  • 75 dkg rétesalma
  • 10-15 dkg barackíz
  • 1 dl rum
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • kevés fahéjas cukor és vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt. A puha vajat elkeverjük a tojássárgákkal, a cukorral és a tejjel. Felszeleteljük a zsemléket, majd az előbb elkészített masszában beáztatjuk, amíg a zsemlék a levet magába szívja. 2 tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A zsemlék felét ezekbe a tortaformákba tesszük, majd megszórjuk dióval, mazsolával, zsemlemorzsával és rummal. Újra a zsemle, majd újra megszórjuk dióval, mazsolával, zsemlemorzsával, rummal. Közben meghámozzuk és legyaluljuk az almát, és megszórjuk kevés fahéjas cukorral. 10 percig erős lángon, majd alsó takaréklángon 20-25 percig sütjük. Közben a keményre vert fehérjéket barackízzel elkeverjük, majd elsimítjuk a torta tetején, utána tovább sütjük takaréklángon még negyed órán keresztül, míg a teteje szép piros nem lesz. A végén megszórjuk porcukorral a tetejét.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.