Mogyoróscsók
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 7 dkg mogyoró
- 3 db tojásfehérje
- 14 dkg cukor
- 1 evőkanál cukor
- pár csepp citromlé
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
A pörkölt, darált mogyorót a cukorral és 2 db tojásfehérjével összekeverjük, majd gőz fölött felfőzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot, a harmadik tojás kemény habját és a citromlevet hozzákeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kávéskanállal halmokat rakunk. 5 percig melegítjük elő a sütőt. Alsó takaréklángon 7-8 percig sütjük. Sütés közben szétfolyik. Lehet tortának is készíteni. Akkor három lapot sütünk belőle, málnaízzel elkevert tejszínhabbal megtöltjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.