Meggyleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg meggy, érett
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve és héja
  • kb. 15 dkg cukor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 csapott teáskanál burgonyaliszt vagy búzakeményítő
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi só

Elkészítés

A jól megmosott meggyet kimagozzuk, majd egy edénybe tesszük, a levével együtt. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a citromlevet és a citrom héjának a felét. Sóval, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Édeskésre cukrozzuk, majd 10 percre feltesszük kis lángon főni. Hozzáadjuk a bort, majd újból felforraljuk. Miközben melegedik, a burgonyalisztet a tejszínnel simára elkeverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk, folyamatos keverés közben. 5 perc forralás után levesszük a tűzhelyről, és miután kihűlt, hűtőszekrényben fél napig tovább hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.